A majdnem kínai csirkecomb
Azért majdnem, mert honosítottuk. Vidéken nehéz a különleges élelmiszerek beszerzése. Nincs ám kulináris, gyarmati különlegességek háza, meg keleti áruk boltja. Sőt még a gazdaságos nemzetek konyhája is olyan rövid, mint egy bevásárló kocsi. Van rajta 2 féle pancake por, indiai fűszerkeverék 5 féle, görög szölőlevél konzerv, és juharszirup. A kínai felsőfok a kacsás-tésztás instant leves. Így született meg a piros- aranyos-szezámmagos csirkecomb filé Max konyhájában.
Hozzávalók:
- 8 db csirke felsőcomb (kicsontozva, bőrözve, lehet belőle főzni egy jó csontlét!)
- 4 db tojás
- 3 ek piros-arany csemege
- 1 tk piros-arany csípős (lehet helyette őrölt chilli, de el is hagyható)
- 4 púpos ek étkezési keményítő
- 3 ek szezámmag
Elkészítés:
Előző este bepácoljuk: a húst megmossuk, leszárítjuk, és 3 darabba vágjuk őket. Kikeverjük a tojásokat a piros-arannyal,
és kanalanként feloldjuk benne a keményítőt (ha hígnak találjuk adjunk hozzá még keményítőt, akkor jó, ha a kanálon az ujjunkkal húzunk egy csikot a szószban, és az ottmarad). Simára keverjük, aztán bele a szezámmagot, majd a husit átforgatjuk benne, folpack, és mehet a hűtőbe.
Másnap kb. 1-1 1/2 órával a sütés előtt kivesszük a hűtőből és átkeverjük. Kevés olajban, mondjuk wokban süssük, mert a lehulló szezámmag hamar elég , és az tönkre teszi az olajat. Kézzel tegyük a meleg/forró olajba, forgatni szűrő lapáttal, az nem nyúzza le a bevonatot a húsról.
Vigyázzunk hamar megég, igazítsunk a hőfokon.
Ropogós pirosra sütjük, leitatjuk. Tálalhatjuk párolt rizzsel, de finom burgonyapürével is. Savanyúság vagy kompót illik hozzá, de nagyon finom a cézár saláta ezersziget salátaöntettel is. Finom light vacsora egy marék salátával, de nagyon illik hozzá egy ropogós bagett is. Jó étvágyat kíván Max!
Hozzászólás zárolva.