Facebook hozzászólás
115

A diéta, ami megmentheti az életedet?

A rákgyógyítás egyik sikeres, ámbár sokak által vitatott alternatív módszere, a Gerson-diéta, melynek kiindulópontja az az ősi elmélet, miszerint a megfelelő táplálkozással meg lehet előzni illetőleg gyógyítani az egyes betegségeket.

E diétát, mely a szervezet öngyógyító képességén alapul,  Max Gerson, német orvos fejlesztette ki, majd később lánya, Charlotte Gerson Mexikóban klinikát alapított, ahol a mai napig e módszerrel gyógyítják a a betegeket.

A diéta célja, hogy a beteg szervezetét méregtelenítse, és a környezetszennyeződéstőlk, stressztől és méreganyagoktól legyengült immunrendszert megerősítse.

A Gerson- diéta segítségével helyre lehet állítani a szervezet megbomlott egyensúlyát, s fel lehet tölteni enzimekkel, vitaminokkal és nyomelemekkel.

A rák kiegészítő terápiájaként, kitűnő eredményekkel alkalmazható még cukorbetegség, asztma, szívkoszorúerek betegsége,  allergia, magas vérnyomás, köszvény, sclerosis multiplex, veseelégtelenség és Crohn betegség gyógyításában is.

Ahhoz azonban, hogy a módszert eredményesen alkalmazhassa a gyógyulni vágyó, szigorú szabályokat kell betartania, s ez cseppet sem egyszerű, hiszen táplálékának vegyszermentes(bio) zöldségekből és gyümölcsökből illetve ezek leveiből kell állnia.

Aki e diétát választja, annak reggel 8 és este 7 óra között 13 pohárral kell elfogyasztani vegyszermentes zöldség-és gyümölcslevekből. A leveket paprikából, almából, salátából, vörös káposztából, petrezselyemgyökérből illetve magas C vitamin tartalmú növényekből kell elkészíteni, s emellett zabkásából, párolt és aszalt gyümölcsökből, nyers zöldségekből és főzelékekből kell, hogy álljon a napi étkezés.

A méregtelenítéshez használt módszer a kávébeöntés, amit ha valaki nem bír elvégezni,akkor kiválthatja ricinusolaj, hashajtó gyógynövénytea fogyasztásával.

Fontos tudni, hogy a módszer holisztikus, tehát a testet-lelket egyaránt gyógyító, ezért nem elegendő csak az étrendre hagyatkozni! A sok lazítás,pihenés mellett fontos önmagunk pozitívra felhangolása művészet,zene, autogéntréning és egyéb módszerek segítségével.

A módszert már Magyarországon is alkalmazzák, Beata Bishopnak köszönhetően,aki 1989-ben osztotta meg személyes élményeit a nagyközönséggel. A magyar származású, Angliában élő pszichoterapeuta  rosszindulatú melanómában, s ehhez kapcsolódó  cukorbajban, kezdődő izületi gyulladásban, migrénben és krónikussá vált foghús tályogban is szenvedett, s Gerzson diétának köszönhetően meggyógyult.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!