Facebook hozzászólás
149

Kipróbáltuk! Nekünk ez vált be bőrgomba ellen.

A grapefruit mag kivonattal lányom betegsége miatt ismerkedtünk meg először. Hónapokon keresztül küszködtünk ugyanis egy makacs gombával, ami a nyelvét támadta meg, és kitartóan felbukkant újra és újra.

Először nyelvének széléről indult ki, majd egy igen csúnya felmaródást okozott. Kétfajta erős ecsetelővel kellett naponta ötször kenni, s valóban, egy hét múlva el is tűnt a probléma. Ám a kezelés befejezését követően pár nappal, megint csak kiújul, és kezdhettük előröl.

Néhány hónap után meguntam, s természetes módszerek után kutatva találtunk rá a grapefruit mag kivonatra, ami öt nap alatt tartósan megszüntette a gombát.

Mivel egyre több helyen hallhatunk e szerről és sokoldalú hatásairól, tekintsük át, mire is képes a természet patikájának e kiválósága, különösen a bőrproblémák orvoslásában!

A grapefruit mag kivonathoz hozzájuthatunk kapszula illetve csepp formájában is- ez utóbbit pedig alkoholos tinktúrában illetve tömény kivonat formájában is beszerezhetjük. Nézzük meg jól, milyen fajtát választunk, hiszen gyermekeknek nem szabad alkoholos formájában adnunk.

A garpefruit mag kivonat olyan speciális anyagokat tartalmaz( bioflavonoidot, glikozidot, C vitamint és fehérjéket ) amelyek gomba, baktérium és gombaellenes hatásúak. Magas C-vitamin tartalma miatt az immunrendszerre is jó hatással van, és emésztésünket is támogatja.

Kiváló segítség bőrproblémák esetén: kisebb fekélyek,szájpenész, herpesz, gombás fertőzések, vírusos szemölcs, szőrtüszőgyulladás,korpás fejbőr kezelésére is javallható.

Külsőleg és belsőleg egyaránt használható, bár arra figyelni kell, hogy töményen alkalmazva irritációt okozhat, ezért előtte óvatosan végezzünk próbát!

Ha aftával küszködünk (a szájnyálkahártya fekélye), akkor öblögessünk grapefruit cseppes oldattal.

Lábgomba (vagy vírusos szemölcs) esetén hígítatlanul ecseteljük be az érintett területet a szerrel.

Gombaölő hatását kihasználhatjuk gombás eredetű nőgyógyászati problémák esetén is: ilyenkor az irrigáló vízbe kell 3- 4 cseppet(fontos, hogy ne alkoholos legyen!) cseppenteni, és ezzel végezni az öblítést.

Az izzadságszag illetve lábszag ellen is bevethetjük, ha fürdővizünkbe csepegtetünk belőle, de ha a szájöblítő vízbe is csempészünk belőle, akkor leheletünk is üdítő lesz!

A lapunkban megjelent egészségügyi cikkek tájékoztató jellegűek, azok nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Amit érdemes tudni a peptidekről

A tudatos bőrápolással és a szépségápolási termékek körültekintő megválasztásával sokat tehetünk annak érdekében,…

Panaszok, amikkel érdemes azonnal fogorvoshoz fordulni

Köztudott, hogy nőként fokozottabban ki vagyunk téve a különböző fogászati problémáknak, hiszen a fogaink állapotát…
1 / 3 459

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!