Facebook hozzászólás
139

Díjmentesen szabadulhatnak meg amalgán töméseiktől

A szombaton megrendezett PreFog – Prevenciós Fogászati Szűrőprogram első napján a gyermeknapok világát idéző életkép fogadta a vizsgálatra érkező családokat. A nem mindennapi szűrés nem kizárólag a gyermekeknek kedvezett, hiszen minden amalgám töméssel rendelkező résztvevőnek ingyen kicserélik töméseit.

A program szervezői reggel 9 órától fogadták a vizsgálatra folyamatosan érkező pácienseket, akiknek egy részét a Moszkva térről induló ingyenes kisbuszok szállították a helyszínre. A szűrés egy röntgenvizsgálattal kezdődött, amivel a páciensek fogainak aktuális állapotát mérték fel.

Ezt követően a látogatók személyre szabott tanácsokat kaptak a program szakértőitől.
A vizsgálat során minekninek felajánlották, hogy ingyenesen kicserélik a meglévő amalgám töméseit kompozitra, amelynek nincsenek az egészségre káros mellékhatási és esztétikusabb is.
Mialatt a szülők a kontrollvizsgálaton voltak, a szervezők bohóccal, lufi hajtogatással, rajzolással, mesefilmekkel, cukormentes édességgel és automatából ingyen megszerezhető fogtisztító készlettel kedveskedtek a gyermekeknek. A vizsgálatok végeztével mini szendvicseket szolgáltak fel a reggelit mellőző felnőtteknek és a megéhező gyermekeknek.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen sokan eljöttek az első szűrőnapunkra! – nyilatkozta dr. Nemes Katalin a Fogászati Prevenciós Szűrőprogram vezetője – Úgy érezzük a rendezvény segítségével olyan oldott környezetben kerülhetett sor a vizsgálatokra, ahol a felnőttekben és a gyerekekben is pozitív kép alakulhatott ki a fogászati rendelőről. Valószínűleg a következő szűrőnapra még több önkéntest fogunk bevonni a programba, ugyanis a mai napon éppen hogy sikerült mindenkit alávetni a kontrollvizsgálatnak és a tanácsadásnak. ”

Azoknak sem kell szomorkodniuk, akiknek nem sikerült eljutnia erre az eseményre, mert február 26-án újra megrendeznek egy hasonló, ingyenes fogászati szűrőnapot.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!