A borról azt tartják, hogy megvéd a szívbetegségtől és megelőzi egyes rákfajták kialakulását – ám, mint kiderült a bor mellé elfogyasztott étel is hasonló súllyal esik latba!
Egy Dániában végzett kutatás kimutatta, hogy a borivók jóval egészségesebben étkeznek, mint a sörfogyasztók – nyilvánvalóan ez is hozzájárul jobb egészségi állapotukhoz.
A tanulmány 3.5 millió bevásárlást elemez és eredménye a korábbi amerikai és francia megfigyeléseket alátámasztja: a borivók több zöldséget, gyümölcsöt és halat fogyasztanak, a főzéshez pedig előnyben részesítik az olajakat a zsírokkal szemben.
Míg a sör-vásárlók több készételt, cukrot, vajat, zsíros húst és üdítőt választottak a szupermarketek kínálatából, addig a bor-vásárlók több gyümölcsöt, zöldséget, szárnyas húst, olajbogyót, főző olajat és zsírszegény terméket pakoltak a bevásárlókocsiba.
Forrás: InforMed nyomán
Hozzászólás zárolva.