Remény az Alzheimer-kórban szenvedőknek
Legújabb kutatások szerint a curryben és a zöld teában lévő antioxidánsok segíthetik az Alzheimer-kórban szenvedő betegek gyógyulását. Az indiai konyhákban a kurkuma, olyan currypor, melynek sárga színezőanyaga megakadályozza az Alzheimer-kórt előidéző lerakódások kialakulását.
Állatkísérletekkel bebizonyították, hogy már a meglévő lerakodásokat is képes elpusztítani ez az antioxidáns. Azok az egerek, akik kurkumint fogyasztottak 85 százalékkal kevesebb lerakódást találtak náluk.
Vizsgálatok szerint, a kurkuminnak antioxidáns, gyulladásgátló, és koleszterinszint-csökkentő hatása van. Indiában már hosszú idők óta gyógyszerként használják, azonban a kutatók még mai napig nem tudtak rájönni, hogy pontosan melyik az a hatóanyag mely segíti az Alzheimer-kórban szenvedőket.
Jelenleg három módon kezelik az Alzheimer-kórt: megszűntetik a lerakódásokat, csillapítják a gyulladást, valamint csökkentik a koleszterint és a vérnyomást. Azonban mindegyik tünetet külön gyógyszerekkel, eddig ugyanis nem találták meg azt a gyógyszert, amely hatással lenne az összes tünetre. A kutatások alapján viszont, egy kurkumin-kapszula megoldást jelenthetne.
A másik nagy felfedezés, hogy a zöld teában található antioxidánsok is kedvező hatást gyakorolnak az Alzheimer-kórra. Ezek az antioxidánsok megvédik az agyat attól, hogy az emlékezőképességet pusztító lerakódások kialakuljanak.
Az agyban lerakódott béta-amiloid fehérjék felelősek az idegbántalmakért, valamint a memóriavesztésért, és a nagy koncentrátumú zöld tea kivonat csökkentheti az agyban lerakódott béta-amiloid fehérjék mennyiségét. Azonban édes kevés, ha csupán zöld teát és curry-t fogyasztunk, önmagában a tea és a curry nem elég ahhoz, hogy legyőzzük az Alzheimer-kórt. Hosszú kitartó küzdelem kell a gyógyuláshoz, és remény, mert folyamatosan fejlődik az orvostudomány.
Hozzászólás zárolva.