Facebook hozzászólás
150

5 szabály, amely segítségével kilókkal lehetsz könnyebb!

Sajnos az, hogy hány kilót nyomunk a mérlegen, nem csak hiúsági kérdés. Sokkal inkább egészségi, hiszen a cukorbetegségtől kezdve a szív- és érrendszeri gondokon keresztül számos problémát okozhat az elhízás. De íme itt van öt szabály, melyet ha betartasz, nemcsak karcsúbb, hanem egészségesebb is lehetsz!

Próbálj ki új ételeket! Legtöbben hétről hétre ugyanazokat az élelmiszereket vásárolják meg az üzletben, ugyanazokat az ételeket készítik el. Hogy miért is próbáljunk ki új dolgokat? Azért, mert ha bátrabbak vagyunk, nagyobb lesz az egyensúly a táplálkozásunkban is.

A sokszínűséget tartsuk meg akkor is, ha fogyókúrázunk! „Az a diéta, mely során sokféle gyümölcsöt, zöldséget, gabonát, és olajfélét fogyasztunk, az nagyon sok vitamint és antioxidánst tartalmaz” – mondja Cathy Nonas, egy New York-i kórház elhízással foglalkozó programjának vezetője.

Hogyan csináld? Havonta legalább egy új hozzávalót vezess be az étrendedbe, ha étteremben vacsorázol, akkor is próbálj ki valami újat!

Főzz gyakrabban vacsorát! Hogy miért? Mert akkor te kontrollálod, hogy mit és mennyit eszel, bár tény, hogy könnyebb valahova beugrani hazafelé menet, becsomagoltatni valamilyen finomságot, de valószínűleg ennek az eredményét a mérleg ismutatni fogja.

Ráadásul ha étteremben eszel, valószínűleg többet fogsz elfogyasztani az ételből, mint amennyit valójában kívánnál” – teszi hozzá Dr. Bonnie Taub-Dix.

Fogyassz teljes kiőrlésű gabonatermékeket! Ezek ugyanis számos betegségtől óvnak meg minket, mint például szív- és érrendszeri- és cukorbetegségtől, valamint egyes daganatos betegségektől. Ezek mellett a koleszterinszintre is pozitív hatással van.

Reggelizz minden nap! Nem véletlenül ezt nevezik a legfontosabb étkezésnek. Számos kutatás jutott már arra az eredményre, hogy azok, akik reggeliznek, sokkal éberebbek, aktívabbak a munkában! „Ha nem eszel reggel, sokkal többet fogsz fogyasztani ebédre” – hangsúlyozza Cathy Nonas.

Falatozz egészségesebben! Az étkezések közötti rágcsálások, falatozások gyorsan rád ragasztanak pár kilót, ezért ilyenkor fogyassz olyasmit, ami minél több hasznos, de kevés hízlaló tápanyagot tartalmaz!

A lapunkban megjelent egészségügyi cikkek tájékoztató jellegűek, azok nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt.

Forrás: http://www.cnn.com/2007/HEALTH/diet.fitness/02/12/CL.eat.smart/index.html



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!