Facebook hozzászólás
179

Nem mindegy, mit hova teszel a hűtőszekrényben

Nem mindegy, mit hova tesz a hűtőszekrényben. Ahhoz, hogy az ételek a leghosszabb ideig megőrizzék frissességüket, vitamintartalmukat, arra a részre kell tenni őket, ahol a lehető legoptimálisabb hőmérséklet éri őket. A sajtot a legfelső polcra, a halat meg a legalsóra. Nézzük csak!

Felső rész – 7-8 fok: ide kerüljenek a sajtok, az előre elkészített ételek. A kávé egy zárható dobozban is sokáig megőrzi itt aromáját.

Középső rész – 4-6 fok: itt a helye a tejnek, a joghurtnak. A vitaminok és egyéb táplálék kiegészítők is ide kerüljenek.

Alsó rész – 0-4 fok: ez az alacsony hőmérséklet a halaknak, a húsoknak, a kolbászoknak, felvágottaknak kedvez.

A dobozok – 10-11 fok: a zöldségek sokáig roppanósak maradnak itt. A paprika, a brokkoli, a karfiol kifejezetten ide való, de a gyümölcsökkel érdemes vigyázni. A barackot, a szőlőt, a cseresznyét nyugodtan iderakhatjuk. A banánt és a citrusokat hűtőn kívül tároljuk, mert a hidegben elvesztik aromájukat.

Az ajtó felső része – 10-11 fok: ez a hűtő legmelegebb része. A vajat, a lekvárokat, a tojást, a mustárt tegyük ide.

Az ajtó alsó része – 10-11 fok: nem csak a hőmérséklet miatt érdemes az üdítőket, a vizet, a sört itt tárolni, hanem azért is, mert igazán kézre esik.

Érdemes a frissen vásárolt dolgokat hátra tenni, a régebbieket pedig előre, így semmi nem vész kárba. Ha marad sült, leves, ezeket két nap alatt mindenképpen fogyasszuk el. Havonta érdemes kimosni a hűtőt ecettartalmú tisztítószerrel, így nem kell tartanunk a baktériumoktól. Ha rendszeresen leolvasztjuk, energiát spórolunk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!