Facebook hozzászólás
169

Fuss hátrafelé! Miért is érdemes hátat fordítani a világnak?

Első hallásra furcsának tűnhet, de érdemes megismerkedni a fitnesz egyik új, és minden bizonnyal egyik legszórakoztatóbb válfajával: fussunk, de mostantól hátrafelé! Ha valaki már többször is szembesült vele, hogy a futás nem neki való, a hátrafelé futásban biztosan nem fog csalódni!  

A fitnesz őrültek hazájában, Amerikában már hatalmas rajongótábora van a hátrafelé futásnak, a Central Parkban több százan gyűlnek össze hétvégenként egy-egy közös visszafelé kocogásra. Nem is csoda, hisz ez az egyik legjobb módszer a test karbantartására.

Amellett, hogy formálja a vonalakat, remek kardióedzés, tehát jót tesz a szívnek, ráadásul az ízületeket is kíméli. A rendszeres futással javul a kondíció, centiméterekkel feljebb kerül a popsi, kidolgozott, izmos lábak formálódhatnak és az életkilátások is jobbak lesznek. És ami a legjobb az egészben, hogy a hátrafelé futással egy harmaddal több kalória ég el, mint a hagyományos, és valljuk be, néha talán unalmas kocogással.

Ha megvan a motiváció, nincs más dolgunk, mint beszerezni egy jó futócipőt. Az aszfalt és a lábunk között az egyetlen kapcsolat a cipő, melynek éppen ezért igen nagy szerepe van. Fontos, hogy megfelelő ruhában sportoljunk, próbáljuk meg elkerülni a három legtipikusabb hibát. Vagy alul-, vagy túlöltözünk, vagy a ruha anyaga nem megfelelő. A meglévő hőmérséklethez célszerű hozzáadni 5-10 fokot a futóruha összeállításakor, nagyjából ennyivel érezzük többnek a hőmérsékletet mozgás közben. Olyan öltözékre van szükség, ami elvezeti az izzadtságot, de eközben szellőzik is, így száraz marad a bőrünk.

Lehet, hogy a hátrafelé futás hallatán mosolyra húzódik a szánk, de ezt még a profi sportolók is komolyan veszik. Mohammed Ali edzésterve is tartalmazta a futás eme szokatlan formáját, de ez a labdarúgók rendes edzésének is része.

Lássuk, miért is érdemes hátat fordítani a világnak:

1. A legvonzóbb az egészben, hogy lerövidíthetjük az edzésidőnket. Szakemberek szerint egy kör hátrafelé futás, hat kör normál futásnak felel meg.

2. A hátrafelé futással egy harmaddal több kalóriát égethetünk el (!), mint a hagyományos, és valljuk be unalmas kocogással.

3. Álmunk a kerek és izmos popsi? Fussunk hátrafelé, és pár hét gyakorlás után a feszülős farmerunkban csak úgy vonzzuk majd a tekinteteket!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!