Báró Harruckern öröksége
2008 őszén kezdte munkáját a Gyulai Pálinka Manufaktúra, amelyik ma a Pálinka Céh Egyesület egyik legkiválóbb tagja. Nagyszerű nedűiket a legjobbak közt tartják számon idén is. A pálinkafőzés lényegesen korábban, már az 1700-as években megkezdődött a környéken. Az osztrák származású Báró Harruckern János György katonai szolgálataiért kapta a vidéket, aki kiadta: minden háznál főzzenek pálinkát!
Gyula vezető helyen áll a legjobb pálinkák lelőhelyei között. Az ottani manufaktúra termékeit is felvonultatták, amikor a Pálinka Céh Egyesület bemutatta idei legkiválóbb nedűit.
Főzőmesterük Adamik Anikó, aki 2009 óta dolgozik a cégnél, és szinte az első nő, aki ilyen tisztséget tölt be. Sok szakember elmondta már, hogy az ilyen típusú posztokon dolgozó hölgyek rendszerint érzelmi alapú döntéseket hoznak. Ez a Gyulai Pálinka Manufaktúránál is így van, ami meglehetősen előnyére válik e kiváló nedűknek!
Jelenleg 56 féle pálinkát készítenek a különböző termékcsaládokon belül. Olyan különlegességekkel rukkolnak elő, mint a birs, az erdei som, az eperfa, a szilva, a sajmeggy, a barack, a vilmoskörte vagy az alma.
Legelragadóbb pálinkájuk – szerintem – birsből készült. Nagy Anita kereskedelmi képviselő a cég exkluzív bemutatóján elmondta, hogy a 42 fokos nedű rendkívül fűszeres illattal indul, a citromos, zöld- és fehérborsos hangulatot a birs koronázza meg a maga sajátos ízvilágával. Könnyen csúszó, mondhatni szexi pálinka kerekedett belőle, és ezt már a szerző mondja! Szerintem, tényleg egy női lélek lakik a gyulai birsben!
Nem szabad elfeledkeznünk a pálinka külső megjelenéséről sem, amit egyébként szinte valamennyi hazai pálinkáról elismerően mondhatunk el! A számozott üvegek díszítését a tulajdonosok festő barátja tervezte. Fő motívuma a kutya, a hűség jelképe, ami szintén az egykori Báró Harruckernre utal.
Hozzászólás zárolva.