Fűszeres magok az esti bulihoz
Roppant egyszerű recept, iszonyú finom parti étel lesz belőle, de bánjunk az elfogyasztott mennyiséggel óvatosan, mert a sok olajos mag, plusz még a rajta lévő vaj eléggé megterhelheti a gyomrunkat, ha túlzásba visszük a csipegetést.
Hozzávalók:
51 dkg natúr mogyoró, pisztácia, mandula, kesudió és dió
5 dkg vaj
2 evőkanál barna cukor
chili pehely
friss rozmaring
nagy szemű tengeri só
Elkészítés:
A magokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon pirítjuk kb. 10 percig. A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a barna cukrot, és addig kevergetjük, míg a cukor fel nem olvad. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott rozmaring leveleket, a chili pelyhet és a sót, majd apránként a meleg magokra kanalazzuk. Akkor jó, ha nem tocsog a vajban (a margarint most felejtsük el!), ha kellemesen fűszeres, és egyszerre sós és édes is. Lehet utána fűszerezni, ha nem találjuk elég izgalmasnak az ízét.
Hozzászólás zárolva.