Kolbászos batyut még a standra is
A magyaros ízek kedvelőinek ajánlott a kolbászos batyu, ami a hagyományos disznó helyett pulykakolbászból készül. Még a nagypapa sem fogja észrevenni, hogy kedvenc húsát egészségesebb felvágottra cseréltük, annyira ízleni fog neki a gombával megbolondított töltött desszert. A strandon is ott a helye, elcsomagolva a fürdőruhánk mellé.
Hozzávalók:
1/2 csomag leveles tészta
50 dkg csiperkegomba
30 dkg füstölt pulykakolbász
2 gerezd fokhagyma
6 dl tej
3 babérlevél
3 evőkanál étkezési keményítő
2 teáskanál szárított kakukkfű
2 evőkanál vaj
só, bors
1 tojássárgája
Elkészítés:
A tejet felforraljuk a babérlevéllel és egy kis sóval. A vajat megolvasztjuk, puhára pároljuk rajta a gombát. Közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel. Mikor a gomba megpuhult, hozzáadjuk a ledarált füstölt pulykakolbászt, megszórjuk a keményítővel, felöntjük a tejjel. Addig főzzük kevergetve, míg a massza besűrűsödik.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, 8-10 részre vágjuk. Mindegyikre arányos mennyiségű gombás-kolbászos krémet kanalazunk, majd ügyesen egymásra hajtjuk a csücsköket, nehogy a töltelék kifolyjon. A batyuk tetejét megkenjük tojással, és 190 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, friss salátával tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.