Télapóváró kosárkák
Volt nálunk egy baráti beszélgetős este – írja Max. Kóstoltunk finom borokat, ettünk néhány kanapét, és beszélgettünk. Mindenképen olyan ételt kellett készíteni, amit csak az asztalra kell tenni és fogysztani. A (egyik) kiválasztott: a leveles tészta kosárka. Jól variálható, és elrejthető benne bármilyen maradék a hűtőböl. Ez a recept a Mikulásvárásra is nagyon alkalmas! Feltétlenül próbáld ki!
Hozzávalók (18 db kosárka):
1 csomag (500 g-os) leveles tészta
1 tubus krémsajt
1 dl főzőtejszín vagy tejföl
2 szál újhagyma
só, bors
1 tojás sárgája a kenéshez
Töltelék: (szabadon összeállítható, az alábbiakat variáltam):
kolbász
füstölt lazac
koktél rák
paradicsom
bacon csíkok
téliszalámi
és mindegyik tetejére tépett, friss bazsalikom levél
Elkészítés:
A tésztát 2 részre vettem, kinyújtottam jó vékonyra, négyzet alakra, 9 részre vágtam. Kikevertem a tojás sárgáját a krém sajttal és a tejszínnel, bele ment az apróra vágott hagyma. Jól összekevertem, ízesítettem. A muffinformát kicsit kikentem olvasztott vajjal, a tésztát belenyomkodtam , megkentem a tojás sárgájával, 2-3 evőkanálnyi szószt tettem az aljába, majd a töltelékből rakosgattam bele. Mindegyik tetejére pár darabka tépett bazsalikomot tettem. Készítttem olyat is ahol nem tésztával béleletem ki a formát, hanem vékony szeletke füstölt sonkával, és azt töltöttem meg. A sütőt előmelegítettem 200 °C-ra, és abban szép pirosra sütöttem (kb. 20-25 perc). Amit még fejlesztenem kell, hogy a töltelék belesüllyedt a tojásos kötőanyagba, és a végére már nehezen felismerhető hogy, melyik milyen töltelékes, így izgalmas keresős játék is lett belőle. Voltak akik nyertek, a legjobban a Soma járt, mert Ő kettő lazacosat is talált, amit viszont ki nem állhat, így nekem kellett megennem:-) folt köv…, addig is jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.