Facebook hozzászólás
2 011

Felejtsd el a régi módszert, főzz eredeti carbonara spagettit!

A magyar háziasszonyok tűzhelyein gyakorta készül carbonara spagetti, azaz spagetti szénégető módra. A főzés utolsó fázisaként jó alaposan felöntik tejszínnel, rendesen átsütik, hisz tojás is van benne, aztán hadd szóljon! Nos, az a rossz hírünk van, hogy az eredeti római gyökerekkel bíró szénégető spagetti a tésztán kívül mindössze négy hozzávalóból áll, ezek pedig a tojás, a tokaszalonna, a sajt és a nem kevés bors. Nem, tejszín tényleg nincs benne! De hidd el, ez a négy szerény összetevő is garantálja a fantasztikus ízeket! 

Spagetti carbonara, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

25 dkg spagetti

5 dkg érlelt tokaszalonna

1 db egész tojás

1 db tojássárgája

sok frissen őrölt bors

ízlés szerint pecorino romano

Elkészítés:

A spagettit kifőzzük, a tokaszalonnát addig kockára vágjuk, megpirítjuk. A tojásokat villával elhabarjuk, összekeverjük a reszelt sajttal és a frissen őrölt borssal, majd a főtt, forró tésztára öntjük a keveréket.

Csirkés tortillatekercsek paradicsomszósszal
Ahol sok nő dolgozik egy helyen, ott a pletyka és a divat téma mellett a leggyakoribb esemény a receptek cseréje szóban és írásban. Így történt ez a minap is, amikor egyik kolléganőm tortilla tekercsétől illatozott a közös konyha. Azonnal lecsaptunk rá…Nézd meg te is, hogy készül!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!