Facebook hozzászólás
1 679

Sajtos-darált húsos rétes

Van a túrós, a mákos, a káposztás, és a többiek. Rétesből sokan, sokfélét ismernek, de ez a darált húsos változat talán még újdonság. Természetesen kész réteslapokból sütöttük, egy hétköznapi vacsorára. Felejthetetlen!

14080862_1347156955311781_1826342667_n
Kép: a szerző

Hozzávalók:

  • 50 deka darált hús
  • 50 deka rétestészta
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 deci tejföl
  • bors ,só, vegeta ízlés szerint
  • 2-3 kanál olaj
  • 30 deka kemény sajt
  • 2 egész tojás
  • 2 deci tej

Elkészítés:

A hagymát apróra szeljük, majd olajon egy kicsit megpirítjuk, és hozzátesszük a darált húst. Együtt tovább dinszteljük és közben tetszés szerint ízesítjük.

Egy közepes tepsi alját vékonyan beolajozzuk, 2 réteslapot belehelyezünk, majd „megkenjük”a dinsztelt hússal. Ráteszünk 1 réteslapot, majd arra a reszelt sajt és tejföl keverékéből egy adag, és meglocsoljuk a tejjel kikevert tojással. Ismét 2 réteslap és újra a darált hús+ a sajtos-tejfölös keverék. A folyamat addig ismétlődik, amíg van a hozzávalókból. Legfelül a 2 réteslapot a tojásos tejjel meglocsoljuk, Előmelegített sütőben 18o fokon kb 4o perc alatt elkészül.

Nem is oly rég, spenóttal töltöttük a réteslapokat, ahogyan azt déli szomszédainktól tanultuk. Kipróbáltad már?

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!