Krumplis pogácsa
Van-e jobb egy langyos, pihe-puha, friss pogácsánál? Aligha. Egy pohár teával vacsorára is jó, sörrel, fröccsel meg bármikor jöhet. Elképzelni sem tudom, hányféle variáció receptje járhat kézről kézre, de a sorba ez a darab is bátran becsatlakozhat, nagyon tuti darab!
Hozzávalók:
30 dkg zsír
50 dkg liszt
50 dkg főtt krumpli
4 dkg friss élesztő
2 db tojás
2 dkg só
kevés tej
Elkészítés:
A meglangyosított tejben egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk az élesztőt. Ha már szép habos, hozzáadjuk a többi alapanyaghoz, kidolgozzuk, majd fél napra hűtőszekrénybe tesszük a tésztát pihenni. Ha letelt az idő, a pogácsákat az ujjnyi vastagra nyújtott kiszaggatjuk, és 180 fokos sütőben megsütjük. Remekül tűri a fagyasztást, ezért érdemes dupla adagot begyúrni, és a felét a mélyhűtőbe tenni, ahonnan bármikor előkaphatjuk, és már süthetjük is az újabb adagot.
Hozzászólás zárolva.