Juhtúrós pogácsa, ami percek alatt elfogy
Ne legyenek illúzióink: ez a pogácsa amilyen gyorsan készül, pont olyan gyorsan fogy is el. Raktározni belőle nem érdemes, is nem is lehet. Ebből az adagból elég becsületes mennyiség lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
25 dkg juhtúró
2 tojássárgája
só ízlés szerint, de 1 kávéskanálnyi legalább
3 dkg élesztő
0,5 dl langyos tej
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoltam a margarinnal, hozzáadtam a túrót, azzal is eldolgoztam, végül a langyos tejben megfuttatott élesztő és a tojások sárgája került a tésztába. A sót legutoljára gyúrtam bele, időnként megkóstolva a tésztát, elég sós-e már. Langyos helyen hagytam kelni bő egy órát, majd 2 cm vastagra nyújtottam, tetejét lekentem egy kis tejjel higított tojássárgájával, megszórtam reszelt sajttal, szezámmaggal, lenmaggal. Apró, 3 cm-es szaggatóval formáztam meg, és 180 fokos sütőben sütöttem nem túl sötétre.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.