Perec
Szerezzünk örömet a gyerekeinknek – valamint magunknak, párunknak és barátainknak – ezzel a pereccel. Talán magunk sem fogjuk elhinni, milyen gyorsan elkészíthetjük, és milyen finom!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
2 teáskanál só
3 evőkanál olaj
2 evőkanál szódabikarbóna (a főzővízbe)
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Ezt a tésztát nem kell különösebben pihentetni vagy keleszteni, így aztán elég, ha addig hevernek, amíg kb. 2 liter vizet forralunk. Beletesszük a szódabikarbónát, és amikor szelíden forr a víz, főzzük a pereceket mindkét oldalukon egy-másfél percig, majd szűrőlapáttal emeljük át egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szórtam rájuk tökmagot, lenmagot és szezámmagot, aztán forró sütőben addig sütöttem őket, amíg ilyen szép színük nem lett. Egy teáskanál sóból, két teáskanál lisztből és némi vízből sűrű masszát kevertem, meglötyköltem vele a pereceket, és még két percig a sütőben hagytam őket.
Hozzászólás zárolva.