Facebook hozzászólás
789

Házmester stangli

Nagyon jó vendégváró fogás is, ha pedig maradék főtt krumplink van, akkor különösen ó szolgálatot tesz ez a recept. Másnap reggelire a maradékot  – ha lesz ilyen -, elpusztíthatja a család.

Házmester stangli, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
35 dkg liszt
30 dkg héjában főtt, áttört, kihűtött krumpli
0,5-1 dl víz
2,5 dkg friss élesztő, vagy egy tasak szárított
1 tojás sárgája
4 dkg vaj

a tetejére néhány kanálnyi tejföl
opcionálisan hajszálvékony szalonna – jól jöhet, ha éppen kifelejtettük a sót a tésztából -, reszelt sajt, netán aszalt paradicsom, sonka

Elkészítés:
A lisztet, a krumplit, a vízben feloldott élesztőt, a tojást, a – kicsit megolvasztott – vajat és a sót összegyúrjuk, kidolgozzuk, majd 15-20 percig meleg helyen hagyjuk kelni. Ezután kicsit átgyúrjuk, két cipót formázunk belőle, és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Egy körből 16 körcikkelyt szabunk ki. A tölteléket a hozzánk közelebb eső szélére tesszük, kifli alakúra feltekerjük, és vagy tojással, vagy tejjel higított tejföllel szépen lekenjük a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon sülnek szép pirosra. Nekem most hajszálvékonyra szeletelt pancetta és edami sajt került a kiflikbe.

Otthon is süthetsz vadítóan jó croissant-t
Megvadulok a jó croissant-ért. Természetesen akkor a legjobb, ha Párizsban ehetem, mellé cappuccinót lehet hörpölni, de Pesten sem söprök le a tányéromról egy-egy jófajta francia kiflit. Ha meg nincs, hát sütök egyet!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!