Sajtos-brokkolis ravioli – vacsora percek alatt
Ha szeretjük a tésztát és a brokkolit, akkor egy remek ebédre vagy vacsorára akár össze is párosíthatjuk őket. Sajtokkal és ízlés szerint pirított bacon szalonnával tehetjük felejthetetlenné. Nem egyszeri eset lesz az elkészítése, ebben biztosak ehetünk.
Hozzávalók:
60 deka ravioli
40 deka brokkoli
10 deka feta v gauda sajt
5 deka parmezán
400 ml főzőtejszín,
só, bors,
szerecsendió
Elkészítés:
Megfőzzük a raviolit, és mikor feljönnek a víz tetejére kiszedjük, majd ugyanabban a vízben megfőzzük a brokkoli rózsákat. Felforraljuk a főző tejszínt, beletesszük a sajtot és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kevés kis szerecsendiót. A raviolit és a brokkolit tányérra rakjuk, meglocsoljuk a tejszínes szósszal, és megszórjuk parmezánnal.
Tipp: Ha fokozni szeretnénk az ízhatást, és egy kis zsiradékot is kívánunk, akkor a főzőtejszínhez tehetünk egy kis bacon szalonna zsiradékot is (akár szalonna darabokkal együtt) .
Mi lehet egészségesebb, mint egy zöldségekből készült fasírt, amelyhez zabpelyhet használunk, és nem bő olajban sütjük, hanem sütőben, minimális olaj felhasználásával?
Hozzászólás zárolva.