Az ideális reggeli sütemény
Hála istennek elég sokan vannak már, akik maguk sütik mindennapi kenyerüket. Ez egy nagyon jól használható és variálható alap recept.
Hozzávalók:
40 dkg búzaliszt
20 dkg tönkölybúza liszt
0,5 dl olaj
2,5-3 dl langyos víz
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
1 marék napraforgó mag
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál lenmag
egy csipet cukor
Elkészítés:
A hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe teszem (a friss élesztőt egy kevés cukros vízben megfuttatom), a géppel megdagasztatom, és másfél óra múlva egy tökéletes állagú tésztát veszek elő belőle. Tetszés szerint formálom, kipróbáltam már a zsemlét is és a stanglit is. Gőzös sütőben 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Hozzászólás zárolva.