Paradicsomos, zöldséges gnocchi
Ezt a zöldséges gnocchit egy kiállításon járva tanultam, van már vagy 6-7 éve. Azóta is állandó szereplője a konyhai repertoáromnak, mert amilyen egyszerű elkészíteni, olyan meggyőző a végeredmény, ami a tányérra kerül.
Hozzávalók:
50 dkg gnocchi (lehet készen vásárolt is)
1 cukkini
1 nagy fej lilahagyma
2-3 szál újhagyma
15 dkg gomba (portabellot használtam)
1 piros kaliforniai paprika
0,5 liter paradicsomszósz
10 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
ízlés szerint oregánó, bazsalikom, rozmaring
Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű és gyors, mégis lehengerlően finom étel a végeredmény. A tésztát két evőkanálnyi olívaolajon átmelegítem, majd az összevágott zöldségeket beleszórom a serpenyőbe, együtt pirítom egy-két percig az egészet. Ekkor nyakon öntöm a paradicsomszósszal, vigyázat, a cél nem az, hogy tocsogjon a tészta a szószban, hanem hogy egy olyan bevonatot képezzen rajta, amitől nem száraz, és amiben megfő a tészta. Fűszerezem oregánóval, bazsalikommal, rozmaringgal, majd amikor a zöldségek még roppanósak, de nem nyersek, a tészta pedig megfőtt, lezárom a gázt. A tányérokon alaposan megszórjuk sajttal az ételt.
Hozzászólás zárolva.