Pasta carbonara
Pillanatok alatt elkészül – a leghosszabb időt a tészta megfőzése igényli. Mindenképpen érdemes olasz tésztát használni hozzá, ami durum lisztből készült, egészen más lesz az állaga, mint a tojásos tésztával.
Hozzávalók 4 személyre:
2 tojássárgája
2 dl tejszín
8-10 dkg jó minőségű sonka apróra vágva
bacon ízlés szerint (kb. 6-8 dkg), szintén kis kockákra metélve
olívaolaj
5 dkg reszelt parmezán
50 dkg olasz tészta (spagetti, bavette)
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a szalonnát és a sonkacsíkokat, amikor készen van, egy gerezd fokhagymát nyomunk rá, majd az időközben al dente főzött tésztával összekeverjük. Egy tálban összekeverjük a tejszínt és a tojássárgát, valamint a reszelt sajtot. Fűszerezzük sóval, borssal, pici bazsalikommal, és/vagy oreganoval, majd ezt a keveréket a forró tésztára öntjük. Átkeverjük, tálaljuk. A tányéron megszórhatjuk még reszelt sajttal.
Hozzászólás zárolva.