Farfalle lazaccal, tejszínes gombával
Tészta- és hal imádóknak remek recept. Ízletes, tápláló, és nagyon könnyű elkészíteni. A lazac nem a legolcsóbb hal, de érdemes rá beruházni.
Hozzávalók:
50 dkg farfalle
olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba
só
bors
2,5 dl tejszín
30 dkg lazac
snidling a díszítéshez
Elkészítés:
Főzzük meg a farfallét, közben állítsuk össze a szószt. Egy kanál olívaolajon pároljunk üvegesre egy fej apróra vágott vöröshagymát, dobjunk rá 20 dkg vékony szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és pirítsuk addig, amíg a gomba az összes levét el nem főtte. Ekkor öntsünk fel 2,5 dl tejszínnel. forraljuk fel a szószt, végül adjunk hozzá kb. 30 dkg kockákra vágott lazacot. Óvatosan keverjük, nehogy a hal nagyon széttöredezzen. 5 perc főzés után szedjük a szószt a kifőtt tésztára, szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával.
Hozzászólás zárolva.