Óriás gnocchi
Minden népnek megvan a maga burgonyás galuska receptje, bár az olaszok járnak élen a gnocchi készítésben. Észak-Olaszországban nagy kedvenc ez a változat, jóféle vörös borral öblítik le. Ez a recept is bizonyítéka annak, hogy a legegyszerűbb a legjobb.
Hozzávalók:
75 dkg sárga héjú burgonya
15 dkg liszt
3 tojás
5 dkg reszelt parmezán
5 dkg vaj
5-6 zsályalevél
só
fehér bors
reszelt szerecsendió
Elkészítés:
Tulajdonképpen ez az étel olyasmi, mint a mi gombócunk, nagyjából úgy is készül. Megfőzzük héjában a krumplikat, majd forrón meghámozzuk és összetörjük őket. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a habba a sárgájákat is, majd a lisztet. Sóval, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, végül belekeverjük az összetört burgonyát is. Jól összedolgozzuk. A vajat megolvasztjuk, 1-2 percig forgatjuk benne a zsályaleveleket. A masszából evőkanálnyi adagokat szaggatunk egy fazék forrásban lévő sós vízbe, és amikor a galuskák feljönnek a felszínre, szűrőkanállal kiemeljük őket. Tálra szedjük, a zsályás vajjal meglocsolva kínáljuk. Utolsó lépésként jöhet a tetejére a reszelt parmezán.
Hozzászólás zárolva.