Csirkés, juhtúrós quiche
A quiche (ejtsd: kis) lényegében egy linzertészta, amit általában sós töltelékkel töltenek meg, bár léteznek édes változatai is, szerintem nálunk azért a sós változat van jobban elterjedve. Ami nekem igazán tetszik benne – talán pont ezért lesz nagy kedvencem – hogy egy linzertészta az alapja, a töltelék pedig a végtelenségig variálható kedvünk, vagy a hűtőnkben lévő alapanyagok alapján.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)
10 dkg vaj
1 nagy csipet só
bő fél deci víz
Töltelékhez:
1 csirkemell filézve
15 dkg juhtúró
2 tojás + a megmaradt fehérje
2 dl tejföl
friss petrezselyem
1 kisebb fej lila hagyma
olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és 20 percen át hűtőben pihentetem. Közben elkészítem a tölteléket: a hagymát és a csirkét csíkokra vágom, a hagymát az olajon megfuttatom, majd a csirkét lepirítom, hozzáadom a tejfölt és a juhtúrót, összekeverem az apróra vágott petrezselyemmel. Kb. 40 perc alatt készre sütöm, a teteje szép pirult legyen.
Hozzászólás zárolva.