Facebook hozzászólás
569

Alapreceptek: a gyúrt omlós tészta

Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Jöhet az omlós tészta!

Gyúrt omlós tészta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

1 bögre 200 ml

2 bögre lisztet a munkafelületre szitálunk, mélyedést készítünk a közepébe. Beleszórunk fél bögre cukrot. Hozzáadunk 12,5 dkg hideg vajat kis darabokban, valamint 1 tojást teszünk a mélyedésbe. A tésztát először egy nagy késsel erősen összevagdaljuk, majd kézzel gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, és fóliába csomagolva 20-30 percig pihentetjük a hűtőben. Ez a tésztamennyiség egy 26 cm átmérőjű formához elég.

TIPP: A hozzávalóknak hidegnek kell lenniük, fontos, hogy a kezünktől se melegedjenek fel az anyagok, tehát ne gyúrjuk, nyomkodjuk sokáig a tésztát. Használhatunk hozzá mandolin nevű eszközt is, amivel a deszkán tudjuk a kezünk érintése nélkül összeállítani a tésztát.

Egyszerű francia töltött tészta
Omlós tészta az alapja ennek a jó kis hétvégi francia quiche-nek (ejts: kis), aminek a töltelékét megszámlálhatatlan módon variálhatjuk kedvünk – és a hűtőnk tartalma – szerint.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!