Alapreceptek: a gyúrt omlós tészta
Mindenki imádja a házi süteményeket, az is, aki eszi, és szerintem az is, aki elkészíti, mert kevés, rosszul elsült kísérlettől eltekintve ezekkel a sütikkel igazi sikereket lehet aratni. Szeretnénk segítséget nyújtani, ezért megmutatjuk a különböző alaprecepteket, amelyek birtokában nyugodtan neki lehet állni a sütisütésnek. Jöhet az omlós tészta!
1 bögre 200 ml
2 bögre lisztet a munkafelületre szitálunk, mélyedést készítünk a közepébe. Beleszórunk fél bögre cukrot. Hozzáadunk 12,5 dkg hideg vajat kis darabokban, valamint 1 tojást teszünk a mélyedésbe. A tésztát először egy nagy késsel erősen összevagdaljuk, majd kézzel gyorsan sima tésztává gyúrjuk. A tésztából cipót formázunk, és fóliába csomagolva 20-30 percig pihentetjük a hűtőben. Ez a tésztamennyiség egy 26 cm átmérőjű formához elég.
TIPP: A hozzávalóknak hidegnek kell lenniük, fontos, hogy a kezünktől se melegedjenek fel az anyagok, tehát ne gyúrjuk, nyomkodjuk sokáig a tésztát. Használhatunk hozzá mandolin nevű eszközt is, amivel a deszkán tudjuk a kezünk érintése nélkül összeállítani a tésztát.
Hozzászólás zárolva.