Juhtúrós zabpogácsa
Egy jó pogácsa recept aranyat ér, és ez különösen igaz, ha egy egészséges zabos változatról van szó, ami mondjuk mangalica zsírral készül. Lehetne még mindezt fokozni? Hát én megfejeltem még egy jó adag finom juhtúróval is.
Hozzávalók (kb. 70-80 db pogácsához):
25 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
25 dkg túró (fele juhtúró, fele tehéntúró)
15 dkg mangalica zsír
0,25 dl tejszín
2 csipet só
1 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
1 tojás
Elkészítése:
A lisztben elkeverem a sót, majd a hideg zsírral összemorzsolom, jöhet bele a kétféle túró, majd a cukor és az élesztőt is belemorzsolom.
A tejszínt a masszához öntöm, és sima masszává dolgozom, majd kinyújtom, és oldalról behajtogatom. Ezt háromszor megismétlem, majd kb 1 cm vastagra kinyújtom és fagyasztóba teszem dermedni kb fél órára.
A tésztából 2-3 cm átmérőjű pogácsákat szúrok ki és tojással lekenem a tetejüket, 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 15 percig aranybarnára sütöm.
Forrás: http://receptguru.cafeblog.hu
Hozzászólás zárolva.