Facebook hozzászólás
1 088

Halas, paradicsomos tészta

Mit főzz, amikor azt gondolod, hogy nincs otthon semmi? Saját tapasztalatból tudom, hogy jó, ha van talonban egy ilyen recept azokra az esetekre, amikor szinte a semmiből kellene valami gyors vacsorát, vagy ebédet prezentálni. Nos ilyenkor születnek a legjobb ötletek. Mindig előkerül a spájzból néhány finomság, akkor is, amikor azt gondoljuk nincs otthon semmi.

Halas, paradicsomos tészta, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
500 g tészta
400 g halkonzerv
400 g paradicsom mártás
1 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
olaj

fűszerek: bazsalikom, oregano,
Tálaláshoz: friss bazsalikomot is használtam

Készítése:
A tésztához felteszem főzni a vizet, mert mire elkészül, a mártás is kész lesz. Ehhez a hagymát apróra vágom, egy kevés olajon megfuttatom, üvegesre párolom. Hozzáadom az áttört fokhagymát, majd a kézzel összetördelt halat és hozzáöntöm a paradicsomot is. Összefőzöm és 10-15 perc alatt el is készült. A tésztát hozzákeverem a szószhoz, és tálalható. Friss bazsalikommal tálalom. Én a halhoz nem szoktam sajtot adni, de aki szereti, tehet rá.

Tipp: amennyiben nem fogy el a teljes adag azonnal, akkor érdemes csak az éppen szükséges mennyiséget összekeverni, mert különben a tészta nagyon beszívja a szószt.

Tonhalas tésztasaláta
Ennél a salátánál nincs egyszerűbb, ez egészen biztos. Tésztafőzés, konzerv kibontás, majonéz összekeverés, tálalás. Ennyi az egész. Ráadásul variálhatjuk zöldségek hozzáadásával, szóba jöhet a borsó, a kukorica, a kápia paprika. Turbózhatjuk petrezselyemmel, snidlinggel, kaporral, citrommal. Mi kell még a boldogsághoz?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!