Juhtúrós lasagne
Számtalan fajtája van a lasagnénak, tölthetünk a tésztalapok közé fűszeres darált húst, spenótot, ricottát, zöldségeket, vagy juhtúrót, mint ennél a receptnél.
Hozzávalók:
25 dkg lasagne tészta
25 dkg juhtúró
1 csokor friss bazsalikom
1 kávéskanál szárított kakukkfű
1 kávéskanál szárított oregánó
25 dkg mozzarella
2 evőkanál olaj
3 evőkanál reszelt parmezán
2 tojás
5 dl paradicsom passata
Elkészítés:
A tészta lapokat néhány percre forrásban lévő sós vízbe dobjuk, megfőzzük, leszűrjük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk. A juhtúrót összekeverjük a reszept sajttal, a tojásokkal, a felaprított bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, egy kevés sóval, borssal ízesítjük. A tepsi alját megkenjük paradicsomszósszal, ráfektetjük a tésztalapokat, hogy befedjék a tepsit, majd egy rétes juhtúrós massza, paradicsomszósz, karikázott mozzarella következik, majd ismét tészta, túró, paradicsomszósz, sajt. A tetejére mozzarella kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.