Facebook hozzászólás
602

Spenótos gnocchi koktélrákokkal

A gnocchitól nem kell megijedni, ő a magyar gombócok olasz tesója, pont ugyanúgy készül, mint ahogy a gyümölccsel töltött gombócot készítik a magyar konyhákban.

Spenótos gnocchi koktélrákkal, Kép: husimado-eger.blog.hu
Kép: husimado-eger.blog.hu

Hozzávalók a gnocchihoz:
1 kg burgonya
35 dkg liszt
4 db tojás sárgája

apróra vágott spenót levél
zsálya levelek
koktélrákok
étkezési keményítő

Elkészítés:
A burgonyákat feltesszük héjastól főni egy nagyobb lábasban, majd amikor a villát már simán beléjük lehet szúrni, akkor a héjukat ügyesen leszedegetjük. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, majd krumplinyomóval belenyomjuk az egy kilónyi burgonyát is. Gazdagon sózzuk, majd jöhet bele 4 tojás sárgája és az apróra vágott spenót levelek. Persze lehet spenót nélkül is készíteni – én most ilyet is készítettem, vagyis lett sima és lett spenótos verzió is.

A lisztes, tojásos burgonya masszát először villával, majd kézzel összedolgozzuk, de ha igényli, akkor liszttel még lehet finomítani az állagon. A gyúródeszkát meglisztezzük, majd ujjnyi nudlikat gyúrunk a tésztából, amiket aztán éles késsel feldarabolunk, esetleg villával megnyomkodunk. Én most egy kicsit eltértem a szokásos gnocchi dizájntól, egyszerű kis nudlikat gyártottam belőlük. Forró, nem zubogó, csak gyöngyöző sós vízben megfőztem a gnocchikat, majd amikor már a víz felszínén úszkáltak, akkor kitettem őket lecsurogni.

Ezt követően elkészítjük a tempurált zsályaleveleket. Nálunk még teli van a terasz fűszernövényekkel, így levágok egy nagy rakat zsályalevelet, amelyeket megmosok, majd szárazra is törlöm őket. Egy kisebb tálban vizet és keményítőt keverek azonos arányban össze, majd a leveleket ebbe a folyadékba mártom, amiket azután forró olajban ki is sütök. Friss, ropogós és ízes levélkék születnek, amik nem csak finomak, hanem jól is néznek ki. Most már csak a rákocskák sütése hiányzik, amiket vaj és oliva keverékén sütök meg egy serpenyőben, majd finoman meglocsolom őket lime levével.

Zoltán többi receptje itt.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!