Túrógombóc
Egyszerű és olcsó alapanyagokból is készülhet remek fogás, talán a legjobb példa erre a túrógombóc. Ügyelni kell a dara mennyiségére, ha túl sok, nagyon megkeményíti a gombócunkat. Segít még könnyedebbé tenni a tésztát a felvert tojásfehérje.
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
2 tojás
1 tojásfehérje
15 dkg búzadara
5 dkg liszt
csipet só
a tálaláshoz tejföl, porcukor
Elkészítés:
A túrót villával áttöröm, hozzákeverem a tojásokat, a búzadarát, lisztet, sót, végül a keményre felvert tojásfehérjét. Nekem most volt annyi időm, hogy reggeltől estig a hűtőben pihentessem. Forró vízben kifőztem a gombócokat, nem kell nekik sok idő, csak míg feljönnek a víz színére. Tejföllel, porcukorral tálaltam.
Hozzászólás zárolva.