Sonkás, brokkolis tészta
Van az úgy, hogy az embernek nincs ideje megtervezni a vacsorát – bár a menütervezés nagyon hasznos dolog -, és abból kell gazdálkodni, ami a hűtőben van. Nekem most ez jött ki belőle.
Hozzávalók:
50 dkg tészta (spagetti, farfalle, tagliatelle, fussili)
10 dkg serrano sonka (vagy pármai)
20 dkg parmezán
1 doboz kukoricakonzerv
125 gr Philadelphia krémsajt
3 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 fej brokkoli
só
bors
őrölt rozmaring, oregano és bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát al dente, egy másik edényben a brokkolit roppanósra főzzük. Közben olívaolajon megpirítjuk kissé a csíkokra vágott sonkát, hozzáadjuk a fűszereket, a kukoricát, amikor átforrósodott, belekanalazzuk a krémsajtot, olvadásig kevergetjük, majd felöntjük annyi tejszínnel, hogy kellemes állagú szószt kapjunk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A reszelt parmezánból tehetünk a szószba egy keveset, a többit majd a tészta tetejére szórjuk tálaláskor. A brokkolirózsákat utoljára tegyük a mártásba, nehogy összetörjenek. Ekkor kerül sor az összevagdalt petrezselyemre is, ami nemcsak színt, de kellemes ízt is ad a tésztának. A forró mártást összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és már lehet is tálalni, az egész nem több 15 percnél.
Hozzászólás zárolva.