Körtés, kéksajtos diós gnocchi
Hasznos, ha tartunk a hűtőben minden eshetőségre készen egy-két csomag gnocchit. Ha így teszünk, biztosan nem hoz minket zavarba, ha egy olyan vacsorát kell összedobnunk, amire nincs több 15 percnél. Mutatjuk, hogyan!
Hozzávalók:
-egy csomag készen kapható gnocchi
-10 dkg kéksajt
-10 dkg dió
-fél körte (keményebb fajta)
-3 dl tejszín
-só, bors, vaj
Elkészítése:
A diót megpirítom egy serpenyőben, majd apróra vágom. Ugyanebben a serpenyőben a felszeletelt körtét vajon megpárolom, majd hozzámorzsolom a kéksajtot, felöntöm tejszínnel. Mikor a sajt felolvadt, hozzáadom a diót is, és pár percig rotyogtatom.
A gnocchit kifőzöm és összekeverem a szósszal.
Hozzászólás zárolva.