Bagettini al mascarpone
Másnap este is puha a tészta, és nem morzsálódik a belőle készült bagett. Készítés közben könnyű vele dolgozni, nagyon jó állagú a tészta, szívből ajánljuk.
Hozzávalók:
– 150 g rétesliszt
– 500 g sima liszt
– 250 g mascarpone
– 25 g cukor
– 40 g friss élesztő
– 300 ml langyos tej
– 1/2 kiskanál só
– 50 g olvasztott vaj
A kenéséhez: tojás sárgája és tej
Elkészítés:
Lágy tésztát dagasztok az alapanyagokból, lefedve kelesztem 35-40 percet. Lisztezett nyújtólapra teszem, kettéveszem. Kinyújtom kb. fél centi vastag kör alakra. Felvágom 12 egyforma háromszögre. Szorosan feltekerem, és sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket. Egyszerre 8 db-ot teszek, megkenem a tojásos tejjel, és kelesztem még egy negyed órácskát.
Előmelegített sütőben, 180 C-on szép pirosra sütöm.
Hozzászólás zárolva.