Facebook hozzászólás
656

Mogyorós kenyér – a gyerekek kedvence

Nem, ez nem a mogyorókrémes, hanem a benne sült mogyorós kenyér. Kétféle lisztből készült, és a gyerekek uzsonnás dobozának kedvelt lakója lesz. Az otthon sütött finomságnál nincs is jobb!

Kép: illusztráció Pixabay
Kép: illusztráció Pixabay

Hozzávalók:

30 dkg búzaliszt,
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
2 maréknyi mogyoró,
1 csomag szárított élesztő,
1 teáskanál só,
1 evőkanál cukor,
1 csipetnyi őrölt kardámom mag,
1 csipetnyi őrölt fahéj,
2,5 dl tej,
3 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj.

Elkészítése:

Szórjuk a liszteket egy dagasztótálba, adjuk hozzá a szárított élesztőt, a sót, a cukrot, az őrölt fűszereket és a megtisztított mogyorót. Csorgassuk rá az olívaolajat, majd kapcsoljuk be a dagasztógépet. Kis adagokban öntsük hozzá a fellangyosított tejet, és addig keverjük, míg a tészta a dagasztó edény falától el nem válik. Tegyük az edényt a tésztával együtt langyos helyre, takarjuk be tiszta konyharuhával és kelesszük kétszeresére. A megkelt tésztát borítsuk liszttel meghintett deszkára, gyúrjuk át jól, majd osszuk három egyforma darabba. Sodorjuk ovális cipókká, tetejét éles késsel vágjuk be, majd tegyük egy sütőlemezre.
Hagyjuk még további 20 percig kelni, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon süssük 40-45 percig, míg ropogós piros nem lesz.

Hosszú-kelesztésű-tönköly-kenyér-Kép-bulkshop

 

Nem is olyan régen, összegyűjtöttünk öt, általatok kedvelt kenyeres receptet! Ha nem emlékeztek rá, kattintsatok a leírásokra!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!