Lazacos finomság, – de még véletlenül se Gangsta-módra!
Még szerencse, hogy a Köjál nem volt hivatalos Gangsta Zolee tegnap esti vacsorájára, mert a rengeteg higiéniai vétség miatt még az adást is „beszűntették” volna.
A „Hal a tortán” új módija szerint a sztárok ráböknek a földgömbre és annak az országnak az ételeit főzik, ahol az ujjuk landol. A rappernek a vikingek földje, Izland jutott. Evidens volt, hogy nagyot nem lehet bukni a főzőcskével, ha a tengerből halássza ki a hozzávalókat.
Bár nem tervezte, de a vendégek elé mégis egy jó nagy „bukta” került. Még szerencse, hogy a vacsorára Bódi Szilvi amúgy se bukott rá, mert vega; Rubint Réka suttyomban mindent áttolt Kozsónak, aki viszont az afrikai éhezés után ma már mindent hálásan bevesz. Bangó Margit meg amúgy is rossz gyomorral érkezett, a kutyaszőrrel dúsított menüvel erre csak ráerősített.
Az egyébként nagyon egészséges rákot és lazacot sikerült a házigazdának úgy elkészítenie, hogy csak a kutyáinak ízlett. (Azok már megszokták a gazdi silány főztjét.)
De hát a nem is erről híres a mi „döglégyünk”.
Mindenesetre most küldünk neki egy egyszerű lazacos receptet, hátha a karácsonyi menüt is ő készíti:
Serpenyős lazac paradicsommal és mentával
Hozzávalók(4 adaghoz):45 dkg lazacfilé, bőr nélkül, 0,6 dl narancslé, 20 dkg szeletelt paradicsom, 2 evőkanál apróra vágott friss mentalevél, egy csipet frissen reszelt narancshéj, 2 kávéskanál olívaolaj, a díszítéshez lehűtött narancsgerezdek.
Elkészítés: A lazacot tűzálló üvegtálba tesszük, és ráöntjük a narancslét. Állni hagyjuk rajta, kb.10 percig. Közben összekeverjük a paradicsomot, a mentát és a reszelt narancshéjat, majd félretesszük.
Az olajat felforrósítjuk egy nagyobb teflon serpenyőben. Hirtelen átsütjük benne a narancsos lazacszeleteket.(Fontos, hogy a lazac belseje is átsüljön. Ez mindkét oldalon 4-4 perc, ahogy azt a séf, Szilárd is javasolta.)
Az átsült halat leöntjük a paradicsomos mártással, és narancsszeletekkel díszítjük – a Gyógyító ételek c. szakácskönyv szerint.
Forrón tálaljuk, akár az ünnepi asztalra!
Hozzászólás zárolva.