Facebook hozzászólás
163

Nem bír lefogyni? A mágus majd megoldja!

Elmesélek egy történetet: egy lefogyni képtelen emberről szól, akit egy öregasszony varázsolt vissza eredeti súlyára. A történet igaz, bármily hihetetlen is.

"Élt egyszer egy nő Belga- Kongóban, akinek volt egy fekete szolgája. Ez a szolga egyik napról a másikra elkezdett hízni, s néhány hét alatt igen csak eldeformálódott, ám orvoshoz nem akart menni.

Ekkor a nő, akit nyilvánvalóan másféle érzelmi szálak is kötöttek a férfihoz, kihívott egy mágust, egy fekete öregasszonyt, és segítségét kérte.

A mágus körbejárta néhányszora túlsúlyos férfit ,aztán azt mondta, hogy ezt az embert bizony megrontották.

Kérésére, a férfi minden személyes dolgát kihordták a házból, amit rögvest elégetett. Ezt követően levetkőztette a beteget, majd lefektette a fűbe.

Ekkor következett a gyógyítás: leguggolt a páciens mellé, összegyűjtötte az összes nyálát, majd kiköpte. Teljesen beterítette a földön fekvőt.

Ezzel véget is ért a kezelés, a férfi pedig öt hét alatt visszanyerte testsúlyát."

A történetet Popper Péter (aki a szóban forgó nőnél vendégeskedett épp), mesélte el egyszer egy előadásában. 

Popper azt is bevallotta, hogy pszichiáterként vele is előfordult már hasonló: hosszas kezelések után sem sikerült meggyógyítania egy pszichés zavarokkal küszködő nőt, ám a konkurenciának (egy javasasszonynak), igen.

De vajon ki tudná megmondani a sikeresség okait? Ki tudja elmagyarázni egzaktul a mágia vagy az ezoterikus módszerek látványos eredményeit, és hihetetlen népszerűségét?

S vajon mit kezd például ezzel az afrikai történettel egy európai orvos? Önök szerint?

KV



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!