Facebook hozzászólás
278

Nagyi mézese

Ez a klasszikus mézes, ami napról napra lesz egyre puhább és finomabb. Sokáig eláll és ideális karácsonyfadísz alapanyag.

Hozzávalók:

1 kg liszt, fele rétes fele finom

23 dkg cukor

5 evőkanál méz

1 db kocka Ráma

2 kávéskanál örölt fahéj

1 kávéskanál örölt szegfűszeg

5 dkg vágott vagy darált mandula

1 kávéskanál szódabikarbóna

4 tojás

fél dl olaj

 

Elkészítés:

A rámát felolvasztjuk, összemelegítjük a cukorral, a mézzel és a fűszerekkel. A lisztet szitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát. Ha az édes fűszeres massza lehűlt, beleütjük a tojásokat, összekeverjük, majd az egészet hozzáadjuk a liszthez. Mehet bele a mandula. Összekeverjük, hozzácsurgatjuk az olajat, meggyúrjuk a tésztát.
A tésztának pihennie kell, elvileg egy éjszakát, de ha kevesebbet az se nagy baj. Fél centi vastagra nyújtjuk, majd kiszúrjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

Hőlégkeveréses sütőben 220 fokon 10 perc alatt megsül. Ha kihűlt kemény lesz, minél tovább áll, annál finomabb. Így ez idális a fára díszek készítéséhez. Pár napig lóg, majd puha és ehető.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!