Bögrés sajtos rudak – egy kis csavarral
Nem mondtunk igazat! Ebben az isteni sajtos finomságban nem is egy, hanem több csavar is van.A bögrével mérünk, joghurttal sajtot olvasztunk, a tésztákat összeölelkeztetjük, és még csavarunk is rajta. Szóval,olyan egyedi rudakat sütöttünk, hogy még az ünnepi asztalon is jól mutatnak.
Hozzávalók:
4 bögre liszt (2 dl)
1 ¼ bögre joghurt
¼ bögre langyos víz
2 tojás
3 ½ bögre reszelt gauda (30-35 deka)
1 csomag élesztő
1 kk só
olaj a tetejére
Elkészítés:
Langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A joghurtot és 2 bögre reszelt sajtot összekeverünk, és olvadásig főzzük. Langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a lisztet és 1 kiskanál sót .Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle, majd 1/2 órát pihentetjük.
Miután kipihente magát, a tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kb fél centisre kinyújtjuk . Az alsó lapot megszórjuk a fennmaradt sajttal, és ráhelyezzük a felső lapot. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, megcsavarjuk, és olajjal megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben 190 fokon kb 3o perc alatt elkészül.
Aki az egészséges nassolás híve, annak ezt a zabpelyhes banáncsemegét is ajánljuk!
Hozzászólás zárolva.