Facebook hozzászólás
651

Vasárnapi lapított csirke

Tapasztalatom szerint nagyon kevés olyan család van, ahol a csirkét nem szeretik. A legegyszerűbb – és az egyik legfinomabb – módja a csirkézésnek, ha egyben süti meg az ember. Régen ki akartam próbálni ezt a módszert, most, hogy túl vagyok rajta, csak ajánlani tudom. Gyorsan elkészül, és isteni finom.

Vasárnapi lapított csirke, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:
1 egész csirke
fűszerek ízlés szerint, én kedvelem az előre
összeállított keverékeket
10 dkg vaj

bors
Elkészítés:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A gerincét egy csirke vágó ollóval kivágjuk (mehet a mélyhűtőbe, jó lesz majd levesnek), hátára fordítjuk a csirkét, rátenyerelünk a mellcsontjára, megroppantjuk, ettől a csirke a képen látható pózt veszi fel.
A vajat elkeverjük a csirke fűszerrel, majd egyenletesen mindenhol bekenjük vele a csirkét. Ha van időnk, hagyjuk a húst pácolódni legalább egy órán át.
170 fokos sütőben, alufóliával letakart tepsiben süssük a húst egy órán át (én tettem alá fél deci vizet a biztonság kedvéért), majd vegyük le a fóliát, süssük a csirke bőrét ropogós pirosra.

Bazsalikomos krumplipürével isteni.

Csekei töltött csirke
A sültek, pecsenyék vagy pörköltmaradékok mártását sose öntsük ki! Kis dobozba töltve fagyasszuk le, hiszen később levesek, főzelékek vagy rakott egytálételek kitűnő ízesítője lehet. Íme egy kitűnő recept!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!