Nagymama csokoládétortája
Van benne anyag, az már biztos! Ünnepnapokra, családi összejövetelekre ajánlom az elkészítését. Egész biztosan nagy sikere lesz mindenkinél, hiszen rengeteg vaj, cukor és csoki van benne.
Hozzávalók:
12 dkg vaj
5 dl cukor
2 db tojás
2 teáskanál vanília kivonat
2,5 dl liszt
2 dl kakaópor
1 teáskanál sütőpor
2,5 dl tej
Töltelék:
17 dkg csokoládé
12 dkg vaj
7,5 dl cukor
1,5 dl joghurt
málnadzsem
Elkészítés:
Szitáljuk össze a lisztet a kakaóporral és a sütőporral. Keverjünk habosra 12 dkg vajat, 2 bögre cukrot, 2 tojást és a vaníliaaromát. Ehhez a keverékhez adjuk hozzá a kakaós lisztet és a tejet felváltva: egy kis tej, egy kis liszt. Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába, 180 fokon süssük készre, ellenőrizzük tűpróbával, hogy átsült-e.
Közben olvasszuk fel gőz fölött a csokoládét a vajjal, majd amikor már folyékony, mehet hozzá a cukor és a joghurt. A kihűlt tortát vízszintesen vágjuk négy részre. Az alsó lapot kenjük meg a lekvárral, majd csokikrémmel. Helyezzünk rá újabb korongot, azzal is járjunk el ugyanígy, majd a két következő lappal is. Az utolsó lap tetejét és oldalát kenjük be a maradék csokikrémmel.
Hozzászólás zárolva.