Ünnepi óriáskrémes
Sokan félnek a krémes készítéstől, többnyire a krém fog ki rajtuk. Ám ezzel a módszerrel nem csak egyszerű, de szép magas is lesz a krém, és nem fog elfolyni sem.
Hozzávalók:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta,
- 1 l tej,
- 1 l víz,
- 40 deka cukor,
- 4 tasak vaníliás cukor,
- 2o deka liszt,
- 2o deka keményítő,
- 1o db tojás,
- 5oo ml tejszín
Elkészítés
A lapokat külön-külön kisütjük. A tojások fehérjét 1o kanál cukorral felverjük kemény habnak. A tojások sárgáját a megmaradt cukorral, vaníliás cukorral, a 2o deka liszttel és a keményítővel 3-4 dl tej hozzáadásával homogén, csomómentes krémet keverünk. A megmaradt tejet és a vizet felforraljuk és a tojásos krémet belefőzzük állandó kevergetéssel, hogy kemény masszát kapjunk. Még a forró krémbe óvatosan belekeverjük a tojások habját. Mélyebb tepsibe belehelyezzük az egyik tésztát, majd ráöntjük a meleg krémet. Megvárjuk hogy kihűljön, majd a krém tetejére rásimítjuk az 5oo ml habtejszínt. A másik lapot felkockázzuk és úgy helyezzük rá a tejszínre.Leveles tésztába már „csomagoltunk” gombás csirkemell tölteléket is! Az egyik legkedveltebb vacsoránk lett!
Hozzászólás zárolva.