Facebook hozzászólás
553

Diós puszedli

Egyike a kedvenc karácsonyi aprósüteményeimnek, mert gyerekkorom ízeit idézi vissza. Háziasszonyként pedig roppant módon megbecsülöm, hogy egyszerűen és gyorsan készíthető. Ez ünnepek táján bizony nagy előny!

Diós puszedli, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

25 dkg vaj

10 dkg porcukor

7,5 dkg liszt

25 dkg étkezési keményítő

2 evőkanál kakaó

1 evőkanál porcukor

1-1 teáskanál fahéj és őrölt kardamom

a díszítéshez dió

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Evőkanálnyi mennyiséget veszünk a tenyerünkbe, gombóccá formáljuk, és egy-egy diódarabot nyomunk mindegyik tetejébe.  180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük a puszedliket.

Miért éppen a hal és a pulyka kerül az ünnepi asztalra?
Az év végi ünnepek étkezési szokásai többé-kevésbé minden háztartásban hasonlóak. Az utóbbi időkben mind több helyen kerül új, eltérő fogás az asztalokra. Mutatjuk az okokat!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!