Facebook hozzászólás
571

Vajas pogácsa

Tegye fel a kezét, aki nem szereti a pogácsát! Szerencsére egy kezet se látok a magasban, ezért megosztom az egyik kedvenc pogácsa receptemet az olvasóval. Másnap is kellemes, puha pogácsa a végeredmény. Van benne anyag rendesen, az már biztos, de a végeredmény sem mindennapi!

Vajas pogácsa, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg liszt
50 dkg áttört tehéntúró
40 dkg vaj
2 tojássárgája
1 egész tojás
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
a szóráshoz reszelt sajt

Elkészítés:
A lisztet tálba öntöm, rámorzsolom a túrót, a vajat, a 2 tojás sárgáját, az élesztőt is belemorzsolom, megsózom, majd homogén tésztát gyúrok, majd folpackba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. Ha kipihente magát, lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtom – szép nagy darab lesz -, és a felvert egész tojással vékonyan lekenem a felületét, majd félbehajtom a tésztát. Elforgatom 90 fokkal, és pihentetés nélkül újra kinyújtom, ekkor már nem kell annyira vékonyra, mint első alkalommal, újra lekenem tojással, megint félbehajtom. Ekkor a tészta kb. ujjnyi vastag. Apró pogácsaszaggatóval kiszaggatom, tetejét a maradék tojással lekenem, megszórom sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a teteje megszínesedik. Ne süssük túl!

Forralt bor, az idény sztárja
A forralt bort árusító standok megjelenése biztosan jelzi a tél közeledtét, különösen igaz ez karácsonyi vásárok területén megjelenő standokra. Nem kétséges, hogy a hangulat kedvéért meg-megiszik az ember egy pohárkával egy ilyen vásárban, de otthon sem kell nélkülöznünk forralt bor melengető simogatását. Elkészíteni ugyanis igencsak egyszerű.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!