Karácsonyi borleves
A borleves az ünnepi menü elmaradhatatlan része sok családnál. Bármilyen egyszerű is az elkészítése, mégis sokféle recept forog közkézen. Amit most mutatunk, egy klasszikus verzió.
Hozzávalók 3 főre:
5 dl édes fehérbor (Tokaji a legjobb)
2 dl víz
ízlés szerinti mennyiségű cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 db citrom reszelt héja
2-3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
5 dkg mazsola
4 db tojássárgája
Elkészítés:
Forraljuk fel a bort a vízzel, a vaníliás cukorral és annyi cukorral, amennyitől kellemesnek érezzük a keveréket. Mehet bele a citromhéj és a fűszerek is. Célszerű teatojást vagy gézbatyut használni, hogy ne kelljen később kihalászni egyenként a szegfűszegeket. Forrás után 10 percig főzzük a levest, majd távolítsuk el a teatojást.
Hozzászólás zárolva.