Facebook hozzászólás
4 893

Karácsonyi borleves

A borleves az ünnepi menü elmaradhatatlan része sok családnál. Bármilyen egyszerű is az elkészítése, mégis sokféle recept forog közkézen. Amit most mutatunk, egy klasszikus verzió.

Borleves, Kép: rtl.hu
Kép: rtl.hu

Hozzávalók 3 főre:
5 dl édes fehérbor (Tokaji a legjobb)
2 dl víz
ízlés szerinti mennyiségű cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl habtejszín
1 db citrom reszelt héja
2-3 db szegfűszeg
1 rúd fahéj
5 dkg mazsola
4 db tojássárgája

Elkészítés:

Forraljuk fel a bort a vízzel, a vaníliás cukorral és annyi cukorral, amennyitől kellemesnek érezzük a keveréket. Mehet bele a citromhéj és a fűszerek is. Célszerű teatojást vagy gézbatyut használni, hogy ne kelljen később kihalászni egyenként a szegfűszegeket. Forrás után 10 percig főzzük a levest, majd távolítsuk el a teatojást.

A tojások sárgáját keverjük simára a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett öntsük a levesbe. Forralni nem szabad, de átszűrni mindenképpen tanácsos.
A mazsolát alaposan mossuk meg, egy-két percre betehetjük a mikróba is, hogy megpuhuljon.
Kóstoljuk meg a levest, ízesítsük cukorral, ha úgy érezzük, szükséges, majd tálaljuk a levest tejszínhabbal, esetleg mandulaforgáccsal és a mazsolával. Langyosan és hidegen is finom.
Így ajándékozzunk bort!
A borleves receptje mellé adunk néhány jól hasznosítható tanácsot, hogyan, mivel lepjük meg borszerető barátainkat.

 

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!