Oroszkrém torta sütés nélkül
Persze nem igazi oroszkrém torta ez, de az illúzió tökéletes, a munka vele jóval kevesebb, mint az igazival, és vannak helyzetek, amikor ez a szempont nagyon is fontos.
Hozzávalók:
10 dkg mazsola
1 dl rum
15 dkg cukor
1 tojássárgája
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
5 dl habtejszín
1 evőkanál zselatin
fél dl víz
25 db babapiskóta
20 dkg cukrozott gyümölcs
1 csomag habfix
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A mazsolát rumba áztatjuk. A cukrot a tojássárgájával alaposan kikeverjük, a tejjel felengedjük, és őz fölött folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Ha besűrűsödött vaníliás cukorral ízesítük, kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük. A lecsepegtetett mazsolát és a rumot is a krémbe dolgozzuk.
A zselatint a fél deci hideg vízben simára keverjük, lassú tűzön feloldjuk, majd ha langyosra hűlt, a krémhez adjuk. Először egy kevés krémes keverünk a zselatinhoz, és amikor azt elkevertük rendesen, akkor mehet a többi krémhez.) A tejszín felét habbá verjük, azt is a krémbe forgatjuk.
Egy 22 centis tortaformát sütőpapírral kibélelünk, majd hideg vízzel kiöblítjük. Az aljára egy sor babapiskótát fektetünk, az apró kockákra vágott cukrozott gyümölccsel és mazsolával megszórjuk. Erre krémet simítunk, majd ismét babapiskóta, cukrozott gyümölcs, mazsola kerül rá. A torta tetejére babapiskóta kerüljön.
Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálra borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. A maradék tejszínt a habfixálóval és egy kevés porcukorral kemény habbá verjük, a tortát bevonjuk vele.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.