Kuszkusszal töltött csirkerolád
Komolyan mondom, zseniális étel. Finom, variálható, mutatós, nem is túl drága. Egyetlen hibája talán az, hogy nem gyors, de gyakorlottabb háziasszonyoknak nem nagy kihívás, kevésbé gyakorlottak meg bátran szánják rá a időt, mert megéri. Ünnepi asztalra is kiváló.
Hozzávalók:
50 dkg szeletelt bacon
2 db csirkemell filé
10 dkg kuszkusz
1,5-2 dl forró húsleves
10 dkg aszalt sárgabarack
egy marék mazsola
egy marék fenyőmag
egy csomag petrezselyemzöld
2 evőkanál friss menta
1 tojás
só, bors
5 dkg vaj
Elkészítés:
A húslevest forrósítsuk fel, öntsük a kuszkuszra, fedjük le. A barackot aprítsuk fel, járjunk el ugyanígy a mentával és a petrezselyemmel. A csirkemelleket lapjában vágjuk vékony szeletekre, klopfoljuk ki őket kíméletesen, és enyhén sózzuk meg a szeleteket. A fenyőmagot egy száraz serpenyőben óvatosan pirítsuk meg, majd tegyük félre hűlni. Ezután fogjunk egy nagy fóliát, egész vékonyan olajozzuk meg (erre csak azért van szükség, hogy egészen biztosan ne ragadjon az étel a fóliára), arra fektessük rá a szalonna szeleteket, készítsünk egy téglalap alakú „ágyat” a húsnak. A szalonnák egy picit fedjék egymást. Ezután rakjuk ki a téglalapot a hússal úgy, hogy körben mindenhol maradjon egy kevés hely szabadon. Ezután halmozzuk az egyik oldalára a tölteléket, amit a következőképpen készítettünk el: A megpuhult kuszkuszhoz adjuk hozzá az aszalt barackot, mazsolát, fenyőmagot, petrezselymet, mentát, borsot, a vaj felét és a tojást, keverjük el az elegyet. Igyekezzünk annyi tölteléket a húsra adagolni, hogy se kevés, se sok ne legyen. Utolsó lépésként a szalonnákat a rövidebb oldalon hajtsuk be (mint a bejglinél a tészta rövidebb oldalát, ami megakadályozza, hogy a töltelék kifolyjon), aztán pedig a fólia segítségével tekerjük fel a húst egy csinos roláddá. A fóliát alaposan tekerjük meg, hogy egy szoros csomagot kapjunk, és ha van időnk, fél-egy órára tegyük vissza a tekercset a hűtőbe, hogy kicsit visszadermedjen a szalonna és a hús. Ha erre nincs időnk, akkor 180 fokra előmelegített sütőben süssük az ételt 30 percig, majd távolítsuk el a fóliát a húsról. Ez könnyű lesz, hiszen a szalonna rendesen megzsírozza a fóliát, tehát nem fog ráragadni semmi. Fólia nélkül süssük még 15-20 percig a tekercset, hogy a szalonna szép piros legyen. 10 perc pihentetés után szépen lehet szeletelni.
Hozzászólás zárolva.