Húsvéti répatorta
Prémium minőség, ezt garantálom! Nemcsak a répa édessége, de a fehér csokoládé és a dió is emel egy-egy szintet ezen a remek tortán. A vendégeid el lesznek ájulva tőle, ez biztos.
Hozzávalók:
3 db tojás
7,5 dkg liszt
10 dkg fehér csoki összeaprítva kicsi kockákra
10 dkg dió durvára vágva
30 dkg répa finomra reszelve
12,5 dkg vaj
12,5 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom héja
1 tasak sütőpor
egy marék zsemlemorzsa
Elkészítés:
A vajat habosra kevertem, alaposan kikevertem a cukorral is, majd egyenként hozzáadtam a tojásokat. A lisztbe belekevertem a durvára darabolt diót, a sütőport és a csokikockákat. Felváltva hozzákevertem a tojásos vajhoz a lisztes keveréket, illetve a reszelt répát. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt 22×22 cm-es tepsiben sütöttem, 180 fokon. Nem néztem az órát, de a tűpróbát úgy 35 perc múlva végezhettem, akkor már jó volt a tészta.
Tetejére citrom mázat öntöttem (egy citrom levéhez porcukrot kevertem, annyit, hogy sűrűn folyó masszát kapjak… sajnos ez a cukor mennyiség nem kevés, nem teszi diétássá a süteményt), és a tavaly óta rejtegetett húsvéti nyuszi díszeimmel dekoráltam a sütit.
Hozzászólás zárolva.