Rosé kacsamell piros bogyós öntettel, rizottóval
Kacsamell recept következik, mert a combon túl mostanában a rosé kacsamell is nagy kedvencem lett. A kényelmes főzésnél egy jobb dolog van még, ha azt a bizonyos nagyon finomat ráadásul rövid idő alatt készíthetjük el. Garantált a siker, mind a 10 ujját megnyalja majd mindenki, annyira finom.
Hozzávalók (4 főre):
2 kacsamell,
só,
bors,
400 g fagyasztott erdei gyümölcs keverék,
2 csésze arborio rizs (kerek szemű rizs),
olívaolaj,
fokhagyma,
0,5 l alaplé,
2 dl száraz fehér bor
150 g juhtúró,
1 fej vöröshagyma
Tálaláshoz: friss snidling
Elkészítés:
A rizottóhoz a hagymát apróra vágom, olajon megfuttatom, üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a rizst és felöntöm a fehérborral. Folyamatosan kevergetem, amíg a bor el nem fő. Utána adagonként felöntöm az alaplével. Minden alkalommal hagyom, míg elfő a leve, ekkor öntöm hozzá az újabb adag alaplevet.
A végén, amikor a rizs megfőtt, hozzákeverem a juhtúrót, ami a meleg rizsbe nagyon gyorsan beleolvad majd. Alaposan belekeverem a juhtúrót.
A kacsát a bőrénél óvatosan beirdalom, ami azt jelenti, hogy kb. fél cm-ként késsel bevágom a bőrt úgy, hogy a húst ne érje, majd ugyanezt keresztirányban is. Sózom, borsozom, más fűszer nem is kell rá.
Egy hideg serpenyőben (ha van, olyan tűzálló tálat keress, amit a sütőbe is be tudsz tenni) a bőrével lefele fordítva kb. 5-6 percig sütöm, majd 30 másodpercig a húsos oldala felől is, majd megy a sütőbe 15 percre. Amikor elkészült, azonnal kiveszem, és még 5 percig pihentetem, csak utána szeletelem fel.
Az öntethez a gyümölcsöt egy kevés vízzel összeforralom, egy kevés befőző cukorral sűrítem, majd rúdmixerrel kissé pürésítem.
Hozzászólás zárolva.